Imejte vaše projekte pod nadzorom s Paymo aplikacijo

V kolikor ste freelancer ali projektni vodja verjetno že veste, da je sledenje projektov ena najtežjih (in najbolj frustrirajočih) nalog, ki jih imate. Na srečo živimo v času, kjer imamo na voljo kopico uporabnih orodij in eno izmed teh orodij je tudi Paymo in v tej objavi bom spregovoril o tem orodju, ki ga sedaj uporabljam že kar nekaj časa in brez katerega pri mojih projektih enostavno ne gre.

Paymo lahko uporabljate na različnih napravah bodisi kot spletno aplikacijo bodisi kot mobilno aplikacijo ali celo kot widget na mac ali windows operacijskem sistemu.

paymo dashboard

Na sliki zgoraj lahko vidite nadzorno ploščo v katero vas preusmeri po prijavi. Sama nadzorna plošča je po mojem mnenju iz vidika UX-a (angl. User Experience) zelo dobro zasnovana, saj imate takoj vse pomembne podatke na planu in ni potrebnih še x klikov, da pridete do statistike.

Meni osebno je zelo uporabna in pogosto uporabljena funkcija merjenje časa, ki se nahaja levo spodaj. Merjenje časa je možno tudi z desktop widgetom – glej začetek objave za download link.

paymo desktop widget

Podstrani klienti, projekti, uporabniki, računi, reporti itd. so oblikovane zelo pregledno. Za primer si poglejmo podstran s projekti. Tukaj lahko znotraj vsakega projekta v zgornji navigaciji preklapljate med več različnimi tabi – pregled, taski, milestoni, aktivnostjo, itd., več je razvidno iz spodnje slike.

paymo projekti

Če nekako povzamemo, bi lahko rekli da je največja odlika Paymo aplikacije visoka stopnja konsistentnosti in integracije,  komentarji pri datotekah in na taskih med ljudmi, ki delajo na teh projektih oziroma taskih. Izdajanje računov, statistika za vsak projekt – taski grupirani po dneh in število ur porabljeni za vsak posamezni task, časovnica s prikazom taskov za vsakega uporabnika.

Kar pa bo vaše stranke najbolj navdušilo pa so vsekakor ravno te statistike, saj lahko namreč te statistike oziroma poročila delite z vašimi strankami, ki imajo tako pregled nad tem koliko časa porabite za taske oziroma posamezne naloge.