Laragon – Lahek, hiter in visoko performančen LAMP server z Redis in Memcached

Laragon ali kot avtorji navajajo “A lightweight, fast and convenient modern LAMP Server with Redis and Memcached, extremely high performance.”.

Laragon je programska oprema skoraj identična Xampp-u ali Lamp-u (Linux, Apache, Mysql, Phpmyadmin), ki ima dodatno zraven še Redis in Memcached. Laragon ni le samo to, kajti ima tudi nekaj bombončkov. Omogoča kreiranje “virtual hosts” on-the- fly, kar pomeni da vam kreira oziroma ustvari direktorij v www mapi oziroma kakorkoli jo že poimenujete po imenu kot ga sami določite, ustvari v C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts datoteki lokalno domeno / naslov s predhodno določenim imenom, ki kaže na ip naslov na primer tako:

kar pomeni, da lahko v brskalniku dostopate do novega projekta preko lokalne domene  – laravel.dev in vam tako ni potrebno več tipkati ip naslova. To je še posebej v pomoč kadar imamo več projektov, ki so kreirani znotraj istega IP naslova, a drugega imenika.

Laragon lahko snamete na  naslednji povezavi:

Suma sumarum, Laragon vam bo zagotovo prihranil nekaj časa. V kolikor pa želite pa lahko še naprej uporabljate lokalni strežnik (Lamp ali Xampp oziroma Wampp) ali pa Homestead.