Magento

Magento – urejanje povezav v nogi spletne trgovine

Nekaj dni nazaj sem se ubadal s problemom, kako najenostavneje odstraniti določene – podvojene, povezave, ki so se nahajale v nogi spletne trgovine na Magento eCommerce sistemu.
Težavo so mi predstavljale povezave, katere so bile v glavnem meniju – “Domov”, “Kontakt”, itd. in so se pravtako pojavljale v nogi spletne trgovine ob še drugih povezavah.

V prvem koraku je bilo potrebno ugotoviti, katera datoteka oziroma “template” servira kodo za izpis povezav. Ta korak sem rešil zelo hitro, saj nam magento omogoča za vsak “static block” na frontend strani, se pravi na domači strani, izpis oziroma “template hint”, ki nam pove kje se nahaja template datoteka in kako se imenuje ta skripta.

Hitro sem lahko ugotovil, da problem tiči v links.phtml datoteki, ampak hitro sem ugotovil, da je to samo datoteka ki vsebuje kodo za izpis povezav v glavnem meniju, torej v primeru, da bi odstranil kodo iz te datoteke ne bi pridobil nič, saj bi se povezave odstranile tako v glavnem meniju kot v nogi strani.

Zato je bilo potrebno pogledati v app\design\default\frontend\ime-predloge\layout\page.xml, kjer so postavljeni bloki, ki kličejo template datoteke v katerih se nahaja koda za izpis vsebine na domači strani. Hitro sem ugotovil, da se tukaj nahaja koda, ki kliče prej omenjeno links.phtml datoteko.

Problem sem zatem rešil zelo hitro. Potrebno je bilo zgolj v layout\page.xml odstraniti oziroma zakomentirati ta block kode:

Moj nasvet pri takšnih modifikacijah predlog je, da v kolikor se srečate s podobnim problemom kot sem ga imel sam, da namesto da izbrišete kodo, preprosto raje kodo zakomentirajte zraven pa dopišite komentar. Tako se boste rešli težav, v kolikor boste v prihodnosti želeli spet servirati to kodo.