Uporaba dveh instanc Skypa hkrati

Veliko ljudi uporablja skype tako v zasebne namene kot tudi en izmed komunikacijskih kanalov v poslovnem svetu. V tem primeru se lahko seveda poslužimo trika s katerim zaženemo t.i. sekundarno skype aplikacijo, kjer se lahko prijavimo z drugim računom in potem takem uporabljamo dva skype računa hkrati.

Vse kar je potrebno storiti je le-to, da zaženemo ukazni poziv oziroma konzolo – na Windows OS imamo tudi PowerShell, in nato vnesemo v ukazni poziv naslednji ukaz:

V kolikor pa sekundarni skype uporabljamo dnevno pa si lahko delo še malenkost olajšamo in sicer tako, da odpremo naprimer Notepad++ ali pa Sublime Text editor ter ustvarimo nov file oziroma datoteko in prilepimo zgornjo kodo ter na koncu to datoteko shranimo kot Skype.bat, ki nam ustvari batch file, katerega nato samo zaženemo z dvema klikoma in s tem privarčujemo čas ko bi bilo potrebno zagnati ukazni poziv in odpreti dokument v katerem bi imeli shranjen ukaz za zagon sekundarne instance skype aplikacije.

Lahko pa si batch file za zagon sekundarne skype instance preprosto snamete na spodnjem linku, saj sem za to malenkost poskrbel kar sam.

Batch file za zagon sekundarne skype instance: https://www.dropbox.com/s/8dklwozv9dnmwbt/Skype.bat?dl=0